Yangın Merdiveni Kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleşen bu tür bapların en yetişkin avantajı kötü sızdırmaması ve belirli derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

Yangın kapısı ısıysa karşı dayanıklı olmadıkça yangın merdivenlerini bile tehlikeye atacaktır. Bu da binadaki tahliyenin imkansız olmasına illet olacaktır.

Yangın bapları özelliklerinden en önemlisi bağımlı ki alevlere karşı mukavim olmasıdır. Belirli bir ısıevet kadar dayanıklı olan yangın baplarının insanların dışarıya çıkmasını sağlamlayana derece dayanması çok önemlidir.

 Yangın merdivenleri dâhilen veya dışarıdan dokumalabilmektedir. Autardan meydana getirilen merdivenler elan azca maliyeti ve arsa kaybının daha azca olmasından dolayı elan çok tercih edilmektedir.

Yangın bapları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın esnasında eminğin sağlanması ve şayan şekilde tahliyenin gerçekleşmesi sinein kullanılan kapılara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri sebebiyle yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen baplar güvenli şekilde binanın bırakma edilmesine imkân tanılamar.

Yalnızca kanatlı yangına dayanıklı kapı ve yangın kaçış bapları olarak sadece çabucak her türlü mimarilarda kullanılmaktadır.

Yangınlar bazı o derece şiddetli olmaktadır ki çeliği bile eritebilmektedir. Rast takılmış bir yangın kapısı binanın içindeki bina sakinlerinin autarı tahliyesini muayyen müddet güvenli hale getirir.

Yangın bapları, yangın eminği bağırsakin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın kapıları karşı bazı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı kullanmaı ile ilgili kesif sorulan sorular ve cevapları:

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve uyanıklık etmeniz gereken durumları Yangın Kapısı şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın yönetmeliğinde ifade edildiği üzere kapıların resen kapanması gerekmektedir. Kapıların kendi kendine kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Bu kapılar yardımıyla ani vüruten durumlarda binadaki tahliye alışverişlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk bir şekilde binayı terk etmesi evetşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.

Ancak dundaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda tek yangın çıkışı ve yangın merdiveni gestaltlması zorunlu olarak onaylama edilmektedir.

Bu doğrultuda büyüklük de görev veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine birebir bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Report this wiki page